Kindertheater

Wij nemen u en de kinderen mee in een wereld waar alles kan gebeuren en waar de kinderen zelf invloed hebben op het verhaal. De kinderen worden op allerlei manieren betrokken bij het thema en vervullen dan ook een belangrijke rol in iedere voorstelling.

Het is ook mogelijk een kleurplaat te leveren bij de voorstelling.

Staat uw keuze er niet bij? Overleg dan over de mogelijkheden. Bijna al onze voorstellingen zijn ontwikkeld en op maat gemaakt, aan de hand van vragen van opdrachtgevers.

Hieronder vindt u een beperkt overzicht van onze voorstellingen:

Thema gerichte voorstellingen:

Sinterklaas:
Ieder jaar ontwikkelen we weer een nieuwe kindertheatervoorstelling in relatie tot de komst van de goedheilig man. Een voorstelling die zich uitermate goed leent om te spelen voorafgaand aan de komst van de Sint.

Hanna en Grietje:
Een moderne variant op het oude bekende sprookje. Niet meer de weg zoeken aan de hand van broodkruimels maar gewoon via je mobiel. Dan moet je alleen wel zorgen dat hij opgeladen is.
Een voorstelling waarbij gezond eten en voldoende bewegen op de voorgrond staat.

De jongendie niet meer wilde bewegen:

Een vriendje dat eigenlijk niet meer wil bewegen en een vriendinnetje met “beweegkriebels”. “Beweegkriebels” is dat een gevaarlijke ziekte of is het juist fijn om te bewegen?!
Een voorstelling waarbij “Bewegen” heel belangrijk is.

De held van de dag:
Onze superheld redt kinderen die in nood zijn, helpt dieren die vast zitten in een boom, helpt auto’s uit het water en redt de hele wereld. Hij is de held van de dag!!!!

Maar ’s avonds als onze held alleen is…..dan…..dan….dan is hij geen held meer, maar gewoon een beetje bang. Gewoon een beetje bang ……voor pluisjes onder zijn bed.
Een spannende voorstelling over dapper durven zijn.

Wat wil jij later worden:
Ik wil politieagent worden en mijn vriendinnetje balletjuffrouw.
Maar wat moet je daar dan voor doen??
Een voorstelling over keuzes maken en leren op school.

Fantasie voorstellingen:

Sjef de Kok:

Een voorstelling over een heeeeel beroemde kok die verdwaald is in het bos. Maar daar leert hij samen met eekhoorn, koe en vos, hoe je met eenvoudige middelen de lekkerste pannenkoeken kunt bakken.

 

De draak die geen vuur kon spuwen

De draak die geen vuur kon spuwen:

Een verhaal over Simon het hele kleine draakje dat samen met zijn vrienden op zoek gaat naar een manier om te leren vuurspuwen.

Eenmalige voorstellingen, op maat gemaakt, voor bijzondere gelegenheden:
BMX:

Naar aanleiding van het Europees kampioenschap BMX rijden in Haaksbergen heeft Alludens een fantastische voorstelling gemaakt. Deze ging over de liefde van fietsenmaker Hans voor BMX fietsen en voor Marloes!

Opening van de Almelose Aa:
In opdracht van het waterschap is er een interactieve kindertheatervoorstelling ontwikkeld over de Almelose Aa. Een riviertje dat al meer dan 100 jaar door het centrum van Almelo stroomt.

St. Jansdag:
Een voorstelling speciaal ontwikkeld voor de St. Janschool in Enschede, over deze bijzondere dag waarop alles kan……….!!