Dossier 140986EV

De reconstructie:
De reconstructieAan de hand van onze notaris nemen we u mee terug naar 1922.

De dag na het overlijden van mevrouw Hulsbecke wordt het testament geopend en wordt duidelijk wie er iets zal krijgen van de erfenis. Is het de familie, zijn het de personeelsleden of zijn het de gasten die toevallig aanwezig zijn?

Alles lijkt er op dat mevrouw niet zomaar overleden is. Wat ging vooraf aan het overlijden van mevrouw Hulsbecke...? Tijd voor een reconstructie van de gebeurtenissen!

U heeft een leuke avond met vrienden, familie of een feest met activiteiten?
Dan is de reconstructietocht een goede en actieve aanvulling!
Een spannende en humoristische tocht waarin u opnieuw kennis maakt met de gebeurtenissen in 1922.

Dit thema feest is gebaseerd op de historie van Erve Hulsbeek in Oldenzaal en kan ook alleen bij deze horeca gelegenheid gespeeld worden.

Dossier 140986EV:
Dossier 140986EVHet is nu ongeveer twee jaar geleden dat er een moord plaatsvond in De Lutte. Een moord die tot op dag van vandaag nog steeds niet is opgelost.
Bij de politie staat het onderzoek bekend als dossier 1409.

Een moordverhaal dat zich afspeelt in de paardensport maar ook in de drinkketen op het Twentse platteland. Deftige dames die in de avonduren op bijzondere wijze wat bijverdienen, drank en drugs op het platteland en intriges in de paardensport.

Carrières zijn verwoest, reputaties besmeurd. Aan u de vraag….? Wie heeft het gedaan, wat is het moordwapen en vooral, wat is het motief geweest voor deze laffe moordaanslag op een jonge vrouw?

Dit themafeest is gebaseerd op de omgeving van Het Paviljoen in De Lutte en kan ook alleen bij deze horeca gelegenheid gespeeld worden.

Prostituees, pooiers en politie:
De titel zegt het al. In deze moordtocht nemen wij u mee naar de wereld waarin het met normen en waarden niet zo nauw genomen wordt.

Terwijl u allen gezellig bij elkaar zit komt plots een inspecteur van de politie binnen. De agent vertelt u dat er zojuist een lijk is gevonden. Ja een lijk, bij u buiten! U wordt uitgenodigd om in groepen mee te lopen naar de plaats van het delict.

Enkele bekenden van het slachtoffer zijn verdacht en in de buurt gesignaleerd en u wordt op pad gestuurd met een politiedossier van deze personen. Uiteraard helpt dit u op weg, maar als u echt wilt weten wat er gaande is, zult u zelf de verdachten moeten ondervragen en de aanwijzigen goed moeten onderzoeken.

Tijdens de borrel zal de inspecteur uiteindelijk vertellen wat er die avond gebeurd is...

Een variatie op de moordtocht:
U organiseert een puzzeltocht. Heerlijk ouderwets samen het bos in de aanwijzingen volgen om zo de juiste weg te vinden. Eenmaal op pad wordt u plots geconfronteerd met de inspecteur van de politie die zojuist de plaatsdelict heeft afgezet. De eerst als puzzeltocht begonnen avond wordt plots een avond waarop u allen gevraagd wordt een moord op te lossen!

Deze moordtocht is vanuit bijna elke locatie te organiseren en dat maakt het uitermate geschikt om bijvoorbeeld vanuit uw eigen bedrijf of locatie de tocht te doen. Afhankelijk van uw wensen is het mogelijk een groot aantal zaken aan te passen aan uw specifieke wensen.

De moord op Sinterklaas:
De moord op SinterklaasEen jaar na de moord op Sinterklaas.
Een vreemde gastvrouw….
Twee elkaar beconcurrerende Sinterklaas verenigingen. De grote stoel, cadeaus en alles wat een dergelijke avond zo gezellig maakt.

De gastvrouw is zenuwachtig want vorig jaar liep helemaal verkeerd. De goedheiligman is op een (zou ik weglaten) vreemde wijze aan zijn einde gekomen.
Met de komst van zwarte Piet lijkt nu een sprookje werkelijkheid te worden maar ook vanavond blijkt de moord op de Sint nog steeds van invloed.

Aan u de eer om de dader(s) te zoeken van “De moord op Sinterklaas”

Bijzonderheden:
Dit feest is zeer zeker niet geschikt voor kinderen die nog geloven in het verhaal van de Sint…!!!
Dit feest is vanaf vrijwel iedere locatie te spelen.