Hoe bijzonder kan het zijn dat je uitgenodigd wordt om een voorstelling te maken over opvang van overtollig water, retentiegebieden, het laten meanderen van bestaande rechttoe rechtaan beken en het weer zichtbaar maken van het water in de stad.

 

Een voorstelling voor volwassenen? Nee…voor kinderen en dan graag op een manier dat het voor hun te begrijpen is maar ook zodanig dat het voor ouders een leuke en interessante voorstelling kan zijn.

 

Ohh ja…..en het thema is: “Reggae aan de Regge”

 

Dat was de uitdaging en de vraag van het waterschap.

Wat mooi is het dan om te zien dat in een tijdsbestek van enkele weken een decor gecreëerd wordt met een rechttoe rechtaan kanaal, een meanderende beek en (deels) echte vissen.

Samen met een rechtlijnige meneer de Vries en een swingende rasta Giraf samen met Moeder Natuur en Konijn en alle ingrediënten zijn voorradig voor een volwaardige voorstelling.

 

Soms breken we ons wel eens het hoofd over een bepaalde opdracht maar wat is het dan geweldig om op zondagmiddag in Goor het resultaat te zien.

Glunderende kindergezichtjes die vol spanning kijken naar een spannende voorstelling(met inhoud), ouders die genieten van hun kids en toch de nodige informatie meekrijgen over het werk van het waterschap.

 

KORTOM:

Wat hebben we toch een fantastisch vak en een geweldige groep mensen om mee te kunnen en mogen samenwerken.